Team Wallander

Tel: 033 - 13 40 00

Team Storvik

Tel: 033 - 13 48 68

Inman Aligner

genuine-Inman-Aligners

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning , boka på tele: 415100

Flera av oss har trångställning av tänderna i över och/eller underkäken. Detta är något som oftast ökar med åldern och leder till svårigheter att hålla rent och kan leda till en funktionsstörning av tänder och käkleder.

Genom en ganska enkel behandling med en avtagbar tandreglering kan man stoppa denna process och tänderna kan inta sin ideal position. Konstnaden är väsentligt lägre jämfört med fast tandställning sk. ”räls” eller skalfasader som innebär avverkning av tandsubstans.

Vi på Sandwallskliniken är certfierade och specialutbildade i en teknik som rönt stor framgång världen över. Den är skonsam mot tänderna samt käkbenet och ger ett förutsägbart resultat.

Behandlingen går också snabbt: normalt 6 – 12 veckor.

Du behöver inte byta tandläkare för att göra denna behandlingen hos oss. Ring oss eller be din tandläkare kontakta oss så hjälper vi dig. Behandlingen inleds alltid med konsultation där du får veta vilka förutsättningar du har för denna behandling. Tryggt och säkert. Man blir aldrig för ”gammal” för att behandlas.

Däremot behandlar vi inga under 20 år.

En Inman Aligner kan användas i din vardag och du tar ut den när du behöver kunna äta eller tala obehindrat.

En undersökning av bettfelet görs.

Vi tar foton av dina tänder och gör en direkt analys av dina tänder i ett dataprogram.

Om det är lämpligt med Inman Aligner i ditt fall tas ett avtryck av dina tänder.

Ett särskilt certifierat tandtekniskt laboratorium i London planerar tillsammans med oss hur tändernas ska flyttas för ett optimalt estetiskt resultat.

Efter ca 2 veckor är tandställningen klar och kan provas in.

Du använder din Inman Aligner i 16-20 timmar per dygn och kommer för kontroller och successiva justering med 2-3 veckors mellanrum tills behandlingen är klar.

För att möjliggöra tandförflyttningar kan man behöva putsa lite på emaljen. Man använder ingen borr till detta utan det görs för hand. Det skadar inte tänderna då det är så lite som tas bort.

Behandlingen med Inman Aligner

iacertifieduser1
Behandlingen föregås alltid av en noggrann undersökning.

Priset för detta är 1500kr.

Behandlingen med Inman Aligner kostar

21000 kr per käke inkl undersökning, alla kontroller och justeringar samt en avslutande retainer/Clear Aligner.

Om man behöver justera höjden på tänderna efter behandling eller om du vill bleka dina tänder efteråt tillkommer detta. Du får alltid en mer exakt beräkning av slutsumman när vi gjort den första undersökningen.

Behandlingstiden är normalt 3 – 6 månader.


Behöver du hjälp?

Kontaktformulär