Adress

Sandwalls Plats 13
503 35 Borås

Team Wallander

033 – 13 40 00

info@sandwallskliniken.se

Reservation

Boka tid online

Invisalign

Certifierad Tandreglering

Vill du ha rakare tänder på ett snabbt och förutsägbart sätt som även är nästan osynligt? Vi är en certifierad Invisalignklinik.

Vi arbetar med olika koncept (Invisalign, InMan Aligner eller fast tandställning) och väljer alltid det som passar bäst orelativt din unika tandstatus och dina önskemål. Vi är certifierade att arbeta med alla dessa koncept och du kan välja oss i trygg förvissning om att du får en modern behandling som drar nytta av den senaste tekniken och de senaste metoderna på området.

Vad är invisalign?

Invisaligns tandskenor flyttar dina tänder med hjälp av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor som är specialgjorda efter dina tänder. Efterhand som du byter tandskena varannan vecka kommer dina tänder att, lite i taget, dag för dag, gradvis att flyttas tills de når sitt beräknade slutliga läge. På invisalign.se och invisalign.com finns mer information.

Så här går din behandling till med Invisalign

Konsultation

Vi diskuterar igenom dina behov och önskemål. Vi dokumenterar dina tänder med fotografier och röntgen och du får med dig en inledande behandlingsplan hem med ett fast pris som du kan välja att tacka ja eller nej till.

Avtryck/scanning

Vi gör ett avgjutning av dina tänder antingen digitalt eller med avtryck för att kunna bedöma vilken metod som passar dig bäst. Därefter får du möjlighet att se hur dina tänder kommer att förflyttas under behandlingens gång. Vi använder ett avancerat datorprogram för detta som simulerar förflyttningen (3D-animation).

Osynliga tandskenor tillverkasinvisalign-bild

Om du är nöjd med simuleringen och behandlingsplanen så tillverkas nu dina unika osynliga tandställningar.

Behandling

Du bär nu din osynliga tandställning 20-22 timmar om dygnet och i takt med att ditt bett justeras så byter vi ut tandskenorna tills dess att dina tänder har reglerats till planerat läge. Du får med dig 4-6 skenor per gång och varje skena bärs ca 1 vecka. Normalt gör du kortare återbesök hos oss var 6-8 vecka för att kontrollera behandlingen, ev lättare justering och få nya skenor.

Fördelar med Osynlig Tandställning

Osynlig Tandställning

De genomskinliga skenorna som behandlingen består av är näst intill osynliga vilket gör att det knappt syns att du har tandställning. Du kan leva ditt liv som vanligt samtidigt som tandregleringen successivt ger dig ett nytt leende.

Kortare uppehåll

Du kan under korta stunder (några timmar ) välja att ta bort tandskenorna, exempelvis under högtider som dop, bröllop eller en konfirmation.

Bibehållen hygien

Eftersom den osynliga tandställningen går att ta bort tillfälligt så har du inga som helst problem med att bibehålla din tandhygien med tandborstning och tandtråd.

Enligt plan

Du vet innan behandlings sätts igång hur länge den kommer att vara under förutsättning att du använder dina skenor.

Vad kostar det?

Varje behandling är unik och man kan därför inte ge ett exakt pris utan att vi har träffats. På konsultationen får du dels veta hur lång tid din behandling kommer ta och en prisuppgift.

All