Adress

Sandwalls Plats 13
503 35 Borås

Team Wallander

033 – 13 40 00

info@sandwallskliniken.se

Reservation

Boka tid online

Tandblekning

Alla människor har olika grundfärg på tänderna. En rätt genomförd tandblekning kan ge vitare tänder och ett vackrare leende. Vi på Sandwallskliniken erbjuder två olika metoder för tandblekning. Den ena metoden är en successiv hemblekning med specialgjutna tandskenor för dig. Du bleker tänderna själv hemma under ca en vecka per käke. Den andra metoden är en klinikblekning där vi bleker dina tänder medan du sitter i en tandläkarstol. Med denna metod blir dina tänder blekta direkt.

Hemblekning


Innan vi startar din tandblekningsbehandling tar vi noga reda på om du behöver ta bort tandsten eller om andra åtgärder behöver utföras innan tandblekningen. Denna kontroll ingår i priset. Har du mycket tandsten rekommenderar vi en behandling för detta och du får ett kostnadsförslag.

Våra tandtekniker tillverkar en blekskena helt anpassad efter dina tänder. Skenorna hämtar du ut efter 1-2 veckor. Tillsammans med tandläkare eller tandhygienist går ni igenom hur behandlingen går till. Ni bestämmer styrka på tandblekningen och hur du ska sköta dina tänder under din tandblekning.

En tandblekningsgel appliceras i den tunna, personligt anpassade blekskenan. De flesta väljer att bleka tänderna under natten och sover med skenan, men det går givetvis bra att bleka tänderna på dagen också. Behandlingstiden för tandblekning varierar, det beror på vilket resultat du som patient vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. Det vanligaste är en behandlingstid mellan 3-5 dagar. Redan efter det första behandlingstillfället kan de flesta se en förändring.

AirFlow


En skonsam behandling som tar bort missfärgningar och beläggningar på tänderna genom luftpolering med salt och vatten. Dina tänder kan bli något ljusare av denna behandling och hela munnen känns ren och fräsch. Behandlingen utförs på kliniken.

Att tänka på efter behandling


Undvik färgad mat och dryck i tre dygn då blekningsprocessen fortsätter, exempelvis kaffe, te, Coca Cola, soya, tomatsåser, rödbetor, curry, choklad, färgad tandkräm m.m. Undvik även tobak och rödvin. Drick mycket vatten för att snabbt återställa balansen i tänderna. Det är också viktigt att du är noga med din munhygien och borstar tänderna morgon och kväll, använd vit tandkräm och skölj gärna med fluorlösning.

Biverkningar


Efter behandlingen kan du ibland uppleva ilningar, men dessa är övergående och försvinner inom ett par dygn. En del patienter kan uppleva en viss flammighet/färgskiftning eller vita fläckar, men även detta är övergående och försvinner efter ungefär 1-2 veckor. Eventuell flammighet beror på sammansättningen av molekyler i dentinet. Om och när detta händer behöver emaljen lite extra tid på sig att bli jämn i färgen efter en tandblekning.

All